Küldetésünk

A fenntarthatóság területén valóban sok védjegyet, pecsétet, címkét, díjat találunk. Talán túl sokat…

  • de melyek tartják be ígéreteiket?
  • Mit ígérnek egyáltalán?
  • Melyekben bízhatunk?
  • Mit jelentenek a titokzatos rövidítések, a hangzatos szavak?
  • Melyek szeretnék csak a “zöld hullámot” meglovagolni, melyeket hozták létre csupán profitszerzés szempontjából? Tudván, hogy a fogyasztó már rég nem tudja nyomon követni, mi az ami valódi értéket képvisel…

Éppen ezért, a címkék sokasága miatt, a lakosság 60%-a szeretné, ha létezne egy világos kommunikációval rendelkező, komoly, független – a többi címke fölött álló “esernyő-védjegy”. Ezt mutatja legalábbis egy évente 8 országban végzett piackutatás.

Pont ezen a területen szeretnénk világítótoronyként irányt mutatni a cégek és márkák zavaros tengerén. A mi szervezetünk létrehozott egy “esernyő-védjegyet”, hogy kiemeljük a “zölden”/ökológiailag fenntartható módon működő márkákat. Iparágtól és vállalati mérettől függetlenül. Arra is törekszünk, hogy támogassuk a kis- és középvállalkozásokat, és a figyelem középpontjába helyezzük őket. Ezt a figyelmet  a „nagyok” nagy reklámköltségek révén könnyebben elérik – de ezzel az öndicséret és a Greenwashing gyanúját is sokszor felkeltik.

Egy komoly védjegy / kitüntetés legfontosabb kritériumai:

  • A kezdeményező és a részt vevő intézmények / döntéshozók függetlenek és semlegesek
  • Az eljárást és az értékelési kritériumokat tudományosan felügyelik / készítik elő, átláthatóak, ellenőrizhetők és függetlenül ellenőrizhetők
  • A díj egy többlépcsős vizsgálati / döntési folyamaton alapul

A GREEN BRANDS védjegy az Európai Unió által jóváhagyott, ökológiai fenntarthatóságot igazoló védjegy, független, transzparens és semleges tesztelési eljárással, ezáltal az EU egész területén védett.

Minden kitüntetett GREEN BRAND-ben közös: sikeresen át kell menniük a független, összetett – és eddig világszerte egyedülálló – folyamaton! A GREEN BRANDS “esernyő-védjegye” új standardeket állít fel mind a B2C, mind a B2B szektorban a minőség megerősítéseként, és elősegíti a döntéshozatalt kiemelkedően felismerhető jellegzetes jóváhagyási pecsétjével.