Nemzetközi szervezet

A GREEN BRANDS egy független, nemzetközi minősítő szervezet, székhelye Veitsbronn-ban, Németországban található. A szervezet továbbá rendelkezik irodákkal Hamburgban, Bécsben, Prágában, Ljubljana-ban, Pozsonyban, Szófiában és Budapesten.

A GREEN BRANDS, együttműködésben a környezet- és klímavédelem, a fenntarthatóság és a piackutatás területén tevékenykedő, szintén független és elismert nemzetközi intézményekkel ökológiailag fenntartható márkákat minősít, akik ezáltal lehetőséget kapnak a GREEN BRANDS-védjegy megszerzésére.

A védjegy a mindennapi élet “zöld” márkáit tünteti ki, amelyek reagálnak a fogyasztók fenntarthatósággal, a környezetvédelemmel és az egészséges életmóddal kapcsolatos egyre növekvő tudatosságára.

A védjegy, és a megszerzéséhez vezető folyamat az Európai Unió által, ökológiai fenntarthatóságot bizonyító védjegy kategóriában bejegyzett, elismert.

A GREEN BRANDS ez által egyedülálló módon értékeli a márkák klímavédelem, fenntarthatóság és ökológiai felelősségvállalás iránti elkötelezettségét.

A GREEN BRANDS partnerei

Sustainable Europe Research Institute, Bécs.A minősítési kritériumrendszer, valamint a márkaértékelés alapjául szolgáló „GREEN BRANDS-Index“ létrehozója, a GREEN BRANDS tudományos tanácsadója.

http://www.seri.at

A világ egyik legnagyobb piackutató intézete a GREEN BRANDS jelölési folyamatát támogatja reprezentatív piackutatási tanulmányokkal az érintett országokban.

https://www.ipsos.com/de-de

A Berlini Közgazdasági és Jogi Egyetem Fenntarhatósági Intézete (Institut für Nachhaltigkeit der Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin) A HWR Berlin kutatási és oktatási tevékenységeinek összefogása és erősítése a fenntartható tudományról és a fenntartható gazdaságról. Együttműködés az eljárás továbbfejlesztésében és az érvényesítés feltételeiben, valamint a német zsűri tagságban.

https://www.ina.hwr-berlin.de

Energia és Környezetvédelmi tanácsadó, Bécs. – A minősítési kritériumrendszer társ-létrehozója és a márkaértékelések lebonyolítója.

https://allplan.at

VOSZ

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ). A Magyar GREEN BRANDS program szakmai partnere.

http://www.vosz.hu/

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ). A Magyar GREEN BRANDS program szakmai partnere.

https://kszgysz.hu/

 

A Molnár & Bányai könyvvitel, bérügyvitel, jogi tanácsadás, adótanácsadás, üzleti tanácsadás és könyvvizsgálat területeteken a Magyar GREEN BRANDS program szakmai partnere.

https://www.molnar-banyai.hu/