EU-s védjegy lett a „GREEN BRANDS“-védjegy

2019. november óta a GREEN BRANDS védjegy a GREEN BRANDS Organization GmbH által bejegyzett Európai Uniós szintű védjegy. A védjegyet és a minősítési eljárást az EU egész területén védik. A GREEN BRANDS ezzel minőségileg kiemelkednek a többi száz címke közül, és egy garantáltan tesztelt, ökológiailag fenntartható minőséget biztosít.

A GREEN BRANDS védjegy tanusítja, hogy az ezt megszerző márka tényleg környezetbarát és fenntartható módon működik, és ezzel hozzájárul a környezet, a klíma és a természet megóvásához. Mindezt egy transzparens vizsgálati és értékelési eljárás biztosítja, melyet elismert kutatóintézetek szigorú szabályok szerint végeznek el.

A GREEN BRANDS védjegy az EU törvényileg védett, közösségi tanúsítványa.

Az Uniós jog által védett tanúsító-védjegy védi a licensztulajdonosokat azoktól, akik a GREEN BRANDS által előírt ökológiailag fenntartható minőséget nem érték el, a minősítési eljárásban nem vettek részt, és így nem rendelkeznek GREEN BRANDS licenszjoggal.

Azok a termékek vagy szolgáltatások, melyek GREEN BRANDS minősítést kívánnak szerezni, meghatározott minőségi ismérveknek kell megfelelniük, amelyek kategóriánként különbözhetnek egymástól. A minősítés előre meghatározott eljárás szerint történik. A minősítési eljárás részletei (Értékelési-/Kritériumlisták) hozzáférhetőek az uniós márkabejegyzés leírásában vagy elolvashatók ezen a honlapon.

A GREEN BRANDS kitüntetési eljárása világszerte egyedülálló és három fázisra tagolódik. A márkákat független jelölők javasolhatják az értékelési eljárásra. A GREEN BRANDS-Index egy meghatározott Benchmark-jának (küszöbérték) elérése után a nemzeti Zsűri, mint végső döntéshozó határoz a márka kitüntetéséről.

Az ökológiailag fenntartható márkáknak szóló nemzetközi kitüntetési eljárás négy éves előkészítés után először 2011-ben Ausztriában, aztán 2012-ben Németországban indult útjára. 2018-19-ben Svájc, Magyarország és Csehország csatlakoztak. Mára 450 értékelési eljárás során 180 márka szerezte meg a kitüntetést.
Az elkövetkezendő években várhatóan további 20 ország csatlakozik a GREEN BRANDS-eljáráshoz.

Itt tudja megtekinteni az Európai Unió bejegyzésről szóló oklevelét.