nanopool: folyékony üveggel a műanyag hulladékok ellen

A műanyag csomagolás csak körülbelül 450 év elteltével bomlik le, ezzel veszélyezteti a földet és az óceánokat. De mi a műanyag alternatívája? A GREEN BRAND kitüntetéssel rendelkező nanopool megoldást kínál: környezetbarát folyékony üveg. Az np folyékony üveg technológiáját már alkalmazták élelmiszerekhez, egészségügyben, sőt az űrben is.

A felület folyékony üveggel történő finomítása után a baktériumok nem tapadhatnak hozzá. Az np-folyékony üveg technológiája így egy olyan védőréteget hoz létre, amely megakadályozza a folyadékok behatolását a kartondobozba vagy a felületbe. A kezelés ezzel a műanyag alternatívájává teszi a felületkezelt karton és papír csomagolásokat, ami új utat mutathat a válságban lévő csomagolási piacot. Az új technológia a szagokat és gázokat is távol tartja a csomagolástól.

“A hagyományos karton és papír csomagolás higiénikus és biztonságos alternatívájává válik a műanyagcsomagolásnak.”

A finomítószer szilícium-dioxidon alapul. Szinte bármilyen elképzelhető felületet el lehet látni egy ultravékony védőréteggel, amely hosszú távú védelmet nyújt a nedvesség, a szennyeződés, a korrózió és más hatások ellen, anélkül hogy megváltoztatná a finomított anyag megjelenését, érzetét vagy illatát.
Ez a megoldást ideálissá teszi a csomagolóipar minden alkalmazásához. A tojásdobozoktól és a papírból készült szalmáktól a gyorsétterem dobozokig minden típusú csomagolás stabilizálható, valamint hidro- és oleofóbizálható np folyékony üveg technológiával.
A folyamatnak már számos innovációs és környezetvédelmi díja van. Többek között a nanopool elnyerte a Frost & Sullivan Legjobb Gyakorlati Díját, a Green Hero és a Land of Ideas tudományos díjakat. A nanopool tehát az egyik leginnovatívabb vállalat a fenntarthatóság területén, és jogosan viseli a GREEN BRANDS védjegyet.