Megmondod mit iszol, megmondom, ki vagy

Megérett az elismerésre a DÉR-Juice almája

Magyarország legszebb birtoka, Kert pedagógia Program, Iskolagyümölcs Program, a megye legjelentősebb munkáltatója, 30 évnyi töretlen fejlődés az agráriumban, Agrárgazdasági Minőség Díj, Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegy, Greenovációs Díj, dinasztikus vállalatmodell… Sorolni is sok a DÉR Juice gyümölcslevek előállítójának büszkeségre okot adó jellemzőit, eredményeit. S most mindezt megkoronázta és nemzetközi szintre emelte a GREEN BRANDS védjegye.

A derecskei családi birtok tulajdonosai kétszáz futballpályányi területen alakították ki gyümölcsösüket, amihez nincs hasonló egész Közép-Európában. Az „okoskert” már most a jövő technológiáját hívja segítségül: automata vezérlésű traktorokkal és okos öntözőberendezésekkel dolgoznak, aminek köszönhetően 15%-kal kevesebb üzemanyagot és évente több millió liternyi vizet spórolnak a működésünk során. Jégvédő hálót használnak (amivel naptól és jégtől is óvni tudják a növényeket), sőt, már eleve a fák távolságát is úgy állították be, hogy a nap minél többet és minél hosszabb ideig érhesse őket. Az így sokkal zamatosabbá váló gyümölcsből közel 5 millió kg termést tudnak hűtőházban tárolni, ahol pedig a levegő szabályozásával lassítani képesek az érési folyamatokat.

Az alkalmazott innovációk itt persze nem érnek véget, hiszen a gyümölcs zamatos itallá feldolgozása során is végig szem előtt tartják az optimális öko- és vízlábnyom-értékeket. Közös nevező: a fenntarthatóság szolgálata. Éppen ezért nem is volt meglepő, hogy a megtisztelő jelölést, majd a nagyon részletes átvilágítást követően a magyar szakmai zsűri úgy döntött: Magyarországon tizenkettedikként a DÉR Juice-t tünteti ki a GREEN BRANDS megkülönböztető oklevelével és a termékeken is feltüntethető védjeggyel.

Gratulálunk a DÉR Juice csapatának a GREEN BRANDS Hungary 2020/2021 védjegy megszerzéséhez!