Kitörtek a dobozból! A TONIC az első magyar GREEN BRAND díjas reklámügynökség

TONIC GREEN BRAND 2020/2021

Tudtad, hogy a kommunikációs ipar használja fel a Föld által biztosított nyersanyagok 5%-át!? Ez nem elhanyagolható környezeti terhelés! Éppen ezért fontos, hogy megmozdult valami ebben az iparágban is, mivel a TONIC, a hazai ügynökségek sorában elsőként megkapta a GREEN BRANDS nemzetközi minősítését. Ezzel a TONIC hivatalosan is Magyarország első „zöld” ügynöksége lett.

A tanúsítvány megszerzése nem volt előzmények nélküli, hiszen a TONIC lassan 15 éve komoly figyelmet fordít a környezettudatos munkafolyamatokra, valamint arra, hogy csapattagjainak fenntartható munkakörülményeket teremtsen. Ezért is kaptak ezt megelőzően „Zöld Iroda” díjat a KÖVET-től, illetve „DELFIN” díjat a Telekomtól. Ezen felül az tervezett kommunikációs aktivitások terén is figyelembe veszik azok környezeti terhelését, és adott esetben igyekeznek fenntartható alternatívákat kínálni.

Annak fényében nem mindennapi ez a hír, hogy ez az ügynökségeknél is szemléletváltást jelez, hiszen eddig kizárólag a növekedés (forgalom, árbevétel) volt a céljuk. Talán ezen a téren is megjelenik a tudatos fogyasztás iránti igény, és egyre többen fogják elfogadni, hogy nem a növekedés, hanem a fejlődés az elérni kívánt cél.

„A növekedés azt jelenti, hogy nagyobbak leszünk, a fejlődés pedig azt, hogy jobbak.”

(Herman Daly)

Bízzunk abban, hogy iparágon belül is egyre többen lesznek azok, akik képesek szakítani az idejétmúlt elképzelésekkel és „kitörnek a dobozból”.

Gratulálunk a TONIC csapatának a GREEN BRAND Hungary 2020/2021 védjegy megszerzéséhez!