Az első magyar gyártmányú GREEN BRANDS díjas mosószer

Naturcleaning GREEN BRANDS

Elnyerte a GREEN BRAND védjegyet a Naturcleaning, ezzel az első magyar gyártmányú GREEN BRANDS díjas mosószer lett a piacon.

A márkának annak az Európai Unió által jóváhagyott szigorú minősítési folyamatnak kellett megfelelnie, amiben egy független, osztrák környezetvédelmi és tanácsadó cég, illetve a 12 magyar szakemberből álló zsűri is komplex módon értékeli a márka ökológiai fenntarthatóságát.

A gyártó cég, a Cudy Future Kft. ügyvezetője Kulcsár Ildikó 2010-ben döntött úgy, hogy saját elveinek megfelelően, az állatokat és a környezetet védve, szeretne egy tisztítószereket gyártó céget alapítani. Több mint tíz évvel később büszkén mesél arról, mennyi minden valósult meg a cég fenntarthatósági törekvéseiből:

Naturcleaning márkanévvel több mint 10 esztendeje fejlesztünk és gyártunk állatkísérlet mentes környezet- és bőrbarát tisztítószereket és kozmetikai termékeket. Arra törekszünk, hogy termékeinkkel hozzájáruljunk a tiszta, egészséges otthon és munkakörnyezet kialakításához, miközben a lehető legkevesebb teret vonjuk el az élővilágtól és folyamatosan csökkentjük ökológiai lábnyomunkat. Éppen ezért, az általunk előállított valamennyi termék vegán, foszfát-, klór- és parabénmentes, továbbá biológiailag gyorsan lebomlanak, hipoallergének. Cégünk, a Cudy Future Kft. elköteleződése töretlen a környezetre gyakorolt hatás és ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében ezért országosan egyedülálló módon cseregöngyöleg rendszert üzemeltetünk, mellyel lehetőséget biztosítunk arra, hogy a felhasználók a kiürült flakonokat ne a hulladéktárolókba dobják, hanem hozzánk visszajuttatva tisztítás után újratölthetők legyenek. Ezt a cseregöngyöleg rendszert a webshopos kereskedelemre is kiterjesztettük. Programunkkal ezidáig több ezer köbméter műanyag hulladéktól mentesítettük a Földet.”

GREEN BRANDS díjas a Naturcleaning

Egy másik innovatív megoldás, amit a cég csomagküldés során alkalmaz, a térkitöltésre leggyakrabban használt hungarocell helyett komposztálható, vízoldható anyag alkalmazása. Az anyagról egy rövid videót is készítettek:

A környezetbarát működést, és az arról való transzparens, közvetlen kommunikációt a vásárlók nagyra értékelik: számos különböző webshopon kiváló értékelést adnak a Naturcleaning tisztítószereknek.

Gratulálunk a Naturcleaning csapatának a GREEN BRANDS Hungary 2021/2022 védjegy megszerzéséhez!