Újra GREEN BRANDS díjas a magyar újrapapír cég

Inest-GREEN-BRANDS

Az Inest Nonprofit Kft. 2008 óta meghatározó szereplője a magyar újrapapír piacnak. 2019-ben az első márkák egyike volt, akik Magyarországon elnyerték a GREEN BRANDS-védjegy kétéves használati jogát, ezzel bizonyítva ökológialag fenntartható működésüket. 2021-ben szintén az elsők között jár azok közül, akik a védjegyet immár másodszor, újabb két évre kiérdemelték.

Az Inest Nonprofit Kft. 2008 óta foglalkozik biztonságos iratmegsemmisítéssel. Minőségi szolgáltatásuknak köszönhetően több mint 1000 ügyfelük bízza rájuk irataik megsemmisítését. Közöttük bankok, pénzintézetek, biztosítótársaságok, kormányhivatalok, nagykövetségek, multinacionális nagyvállalatok is megtalálhatók. A megsemmisítésre átadott irodai papírhulladékot zárt járművekkel szállítják el a folyamatosan őrzött kamerarendszerrel is biztonságossá tett telephelyükre. Irattári selejtezéshez, iratmegsemmisítéshez vagy csak irodai papírgyűjtéshez különböző méretű és kialakítású, saját gyártású szelektív papírgyűjtő dobozokat, valamint 240 literes fémkonténereket kínálnak. A teli dobozokat és konténereket elszállítják, tartalmukat szelektíven szétválogatják, majd újrahasznosítják. A beérkező iratokat nagy teljesítményű berendezéssel a DIN–3-as szabvány szerint semmisítik meg, így garantálva a visszafordíthatatlan állapotot. A bezúzást követően a darált papírhulladékot bálákba tömörítik. A bálákat higiéniai papírtermékek alapanyagaként papírgyárban újrahasznosítják. A megsemmisített iratokból toalettpapírt, kéztörlőt és egyéb higiéniai termékeket gyártanak. A szakmai folyamatokat auditált minőségbiztosítási rendszer alapján végzik.

A körforgásos papírgazdálkodási modell többek között az alábbi pozitív környezeti hatásokat eredményezi:

  • Az Inest a szelektív papírgyűjtéssel több mint 20 ezer fát mentett meg a kivágástól.
  • Évente több mint ezer tonna iratot semmisítenek meg és hasznosítanak újra.
  • Az Inest által begyűjtött hulladékpapírból negyedannyi víz és feleannyi energia felhasználásával lehet
    újra papírterméket előállítani, mint cellulózból.

A cég emellett társadalmi felelősségvállalásból is példás, munkát adnak például a munkaerőpiacon hátrányosabb helyzetűeknek is (nők, romák, 50 év felettiek). Pozitív környezeti- és társadalmi hatásuk megkérdőjelezhetetlen, amit a GREEN BRANDS szigorú minősítési folyamata során is bizonyítottak.  Egy független, osztrák környezetvédelmi és tanácsadó cég, illetve a 12 magyar szakemberből álló zsűri is jóváhagyta a márka ismételt kitüntetését, így a GREEN BRANDS védjegyet újabb két évig, ezúttal egy csillaggal kiegészülve használhatják.

A márka további friss sikereihez tartozik, hogy 2021 elejétől a higiéniai termékek vezető világmárkája, az Essity, Közép-Európában elsőként Magyarországon indította el a már több országban sikeresen működő Tork PaperCircle® projektet, melynek lebonyolításával kizárólagos partnereként az Inest Nonprofit Kft-t tisztelte meg. Ezzel a kétszeres GREEN BRANDS díjas hazai cég már nem csak a használt irodai papírhulladékot, de hozzájárulva a környezeti terhelés további csökkentéséhez, másodlagos alapanyagként a használt kéztörlőpapírt is visszajuttatja a gazdasági körforgásba.

Gratulálunk az Inest csapatának a GREEN BRANDS Hungary 2021/2022 védjegy megszerzéséhez!