Az otthon melege is lehet környezetbarát

Ismételten elnyerték a GREEN BRANDS védjegyét a Lehel Viking es Lehel Panel márkák, a védjegyet egy csillaggal kiegészülve használhatják a következő két évben. Az ökológiai fenntarthatóságot ezúttal is a szigorú GREEN BRANDS audit sikeres teljesítése és a pozitív zsűridöntés igazolja.

A Lehel Radiátorgyárat 1968-ban alapították a KGST országok házgyári lakásainak alumínium radiátorral történő ellátására. A ’70-es ’80-as években megépült panellakásokba több mint 6 millió db Aluterm és Radal típusú radiátor került beépítésre Magyaroszágon illetve a környező országokban. A svéd Electrolux konszern 1991-es sikeres privatizációja után új termékek jelentek meg a palettán. Ekkor került kifejlesztésre a ma is sikeres LEHEL Viking és Panel radiátorcsalád, skandináv design alapján.

Napjainkban a Lehel Radiátorgyár cégcsoport az Otthon Melege Program keretén belül meghatározó szerepet tölt be a hazai panellakások fűtéskorszerűsítésében. A cégcsoport 2021-ben 14 épület 2122 lakásának korszerűsítését végezte el több mint 1 milliárd forint értékben. A kivitelezések során 3307 db új Lehel Viking radiátor beszerelésére került sor a régi Radal radiátorok kiváltására illetve 6709 immár magyar, MOM-LEHEL típusú költségosztó került felszerelésre.

Az Otthon Melege Program 50%-os támogatási intenzitással várhatólag a következő években is folytatódni fog, hogy a hazai panellakások minél nagyobb arányban át tudjanak állni környezetbarát fűtési rendszerekre.

Lehel Hangulat GREEN BRANDS

A gyár 2012–2016 között jelentős beruházásokat végzett. Az összes épületen lecserélték a tetőt, új hőszigetelő ablakokat építettek be. Energiahatékony fűtési és elektromos rendszert alakítottak ki. A teljes infrastruktúra megújulása következményeként így „passzívgyárrá”, vagyis energiatakarékos épületegyüttessé vált. A Lehel Radiátorgyár az infrastruktúra felújítása mellett 100 kW-os napelemfarmot telepített a gyártelep energetikai korszerűsítésének jegyében. A négy darab, összesen 256 kW teljesítményű biomasszakazán beüzemelésével pedig modernizálták a fűtésrendszert. Ennek eredményeképpen egy teljesen zöldgyár jött létre, ami azt jelenti, hogy nulla környezetterhelés mellett folyik a termelés.

Gratulálunk a LEHEL Radiátorgyárnak a védjegy ismételt megszerzéséért!