A név kötelez: ismét elnyerte a zöld védjegyet a Folprint Zöldnyomda

A latin mondás szerint nomen est omen, azaz másképpen: a név kötelez. A Folprint Zöldnyomda ennek fényében alakítja üzleti stratégiáját, amit védjegyekkel is alátámaszt. A nyomda ökológiai fenntarthatóságát immáron másodszor igazolt a GREEN BRANDS auditja, a védjegyet a következő két évben egy csillaggal kiegészülve használhatja a cég.

A céget a Blaskovich család alapította 1987-ben. „Aranyozott” képeslapokat készítettek, később bővült a kapacitás, a profil pedig ügyviteli nyomtatványokkal és reklámanyagokkal egészült ki. Kezdetben színes munkánál négyszer kellett visszatenni a papírt a gépbe, a mai nyomdagépeik egyszerre nyomtatják az összes színt. A gazdasági válság idején úgy döntöttek, hogy környezetbarát megoldásokat keresve előremenekülnek. Így lett 2009 a zöldnyomdává alakulás kezdete. Ez nemcsak technológiai váltást jelentett, hanem szemléletformálást is a dolgozóik és az ügyfeleik felé. A környezetbarát nyomtatás elindítása és fenntartása folyamatosan megújuló folyamat a beruházásokban, az alapanyagok és segédanyagok megválasztásában, felkutatásában is. Ennek egyik fontos állomása volt 2010-ben az FSC-tanúsítvány bevezetése.

2010-ben új, környezetbarát telephelyre költöztek, ahol a zöldiroda-program is megvalósult. 2012 a karbonsemlegesen gyártott nyomdagép beszerzésének éve, 2014 pedig a karbonsemleges nyomtatás bevezetésének kezdete. A Folprint folyamatosan keresi az új/érvényesülési lehetőségeket, piacokat, így 2019-ben a címkenyomtatás üzletággal bővült a termelés.

GREEN_BRANDS-díj-Folprint

A karbonsemlegesség a Folprint Zöldnyomda alapvető jellemzője. A saját működését is semlegesíti és az ügyfelei megbízásait is karbonsemlegesen végzi el. Ez hazánkban egyedülálló hozzáállás és megoldás. Számos zöldtechnológiát használ, amellyel csökkenti karbonlábnyomát: LED-világítás, fapelletfűtés, napkollektoros vízmelegítés.

Az ofszeten kívül ügyfelei számára lehetőséget nyújt digitális nyomtatásra is. A bélyegzőkészítés során a körforgásos modellnek köszönhetően optimalizálják a gyártást, ami segíti a természetbarát megoldást: a folyamatok zárt körben történnek, a hulladék szinte teljesen hasznosul. A használt bélyegzők begyűjtésével és újrahasznosításával pedig a hulladékcsökkentést segítik elő. A nyomdai szolgáltatások széles körét kínálják:
Céges ügyviteli nyomtatványok, reklám- és marketingeszközök – Levélpapír, boríték, plakát, prospektus, matrica stb. előállítása.
Címkegyártás – A legújabb, digitális technológiával, tekercsben nyomtatnak. Alacsony példányszámnál is gazdaságos, mivel nincs kliséköltség. A digitális nyomtatás lehetővé teszi,hogy minden címkét változó adatokkal lássanak el.
Bélyegzőkészítés – A Trodat bélyegző háza karbonsemleges gyártással, 60 százalékban újra felhasznált műanyagból készül zárt gyártási folyamatban, a hulladék szinte 100 százalékosan ismét hasznosítható. A szöveglemez természetes gumiból lézergravírozással készül.
Lézergravírozás – Szinte bármilyen anyagra elkészíthető a jól látható felirat vagy kép, és sosem kopik le, mert az anyag szerkezete változik meg. Nem használnak vegyszert, a keletkező gázok és részecskék szűrőrendszerbe jutnak, nem kerül káros anyag a levegőbe

Gratulálunk a Folprint Zöldnyomdának a védjegy ismételt megszerzéséért!