Elindult a GREEN BRANDS Hungary 2021/2022-es ciklusa

A 2020-as év nehézségei ellenére sikerrel zártuk a GREEN BRANDS magyarországi jelenlétnek első kétéves ciklusát. A két aktív év során címszavakban ezek történtek velünk:

 

 

  • 12 márka teljesítette sikerrel a három lépcsős auditfolyamatunk mindhárom szakaszát, így elnyerték a GREEN BRANDS Hungary 2019/2020 vagy a GREEN BRANDS Hungary 2020/2021 védjegyet.

 

  • 5 alkalommal rendeztünk meg GREEN BRANDS Akadémiát. A rendezvénysorozaton a fenntarthatóság számos témájában a legkiválóbb előadók tartottak inspiráló előadásokat (a témák többek között: zöld vásárlói döntések és szokások, felelős beruházások, zöld márkaépítés, megújuló energia, hulladékgazdálkodás, EU-s pályázatok, közösségi és alternatív közlekedési megoldások).

 

 

  • A járvány beköszöntével online programmatic kampányt indítottunk, ahol több millió vásárlóhoz juttattuk el az üzenetet, hogy a felelős vásárlói döntés a “zöld márkák” választása.

 

  • Több mint 100 fát ültettünk és ajándékoztunk partnereink számára.

 

  • A GREEN BRANDS nemzetközi szervezetének mintájára, Magyarországon először kiosztottuk az Év Zöld Személyisége, azaz a GREEN BRANDS Az Év Személyisége 2020 Hungary díjat. A szakmai kategóriában Nagy Gréta győzedelmeskedett, a közönség pedig Gyetván Csabát szavazta meg a környezettudatosságért legtöbbet tevő magyar hírességnek.

Nem utolsó sorban a HVG előfizetői mellékleteként megjelentettük a GREEN BRANDS Hungary 2020-as kiadványát, ami részletesen bemutatja azokat a márkákat, akik a két év során elnyerték védjegyünket:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

A 2021-es évet bizakodva kezdjük. Külön öröm számunkra, hogy a budapesti központból, Magyarország és Csehország mellett hamarosan egy újabb országban vezethetjük be a GREEN BRANDS Európai Unió által is elismert védjegyét.

Magyarországon pedig újult erővel folytatjuk munkánkat. Zsűritagjaink, szakmai- és médiapartnereink folyamatosan keresik és a minősítési folyamat első lépéseként jelölik azokat a magyar márkákat, akiket érdemesnek találnak a védjegy megszerzésére.

A jelölt cégeket és márkákat folyamatosan tájékoztatjuk arról, hogy lehetőséget kapnak a GREEN BRANDS Hungary 2021/2022 védjegy megszerzésére és így a programban való részvételre. Számos vállalat / termék már az auditfolyamatban van, vagy már sikeresen bizonyította zöld működését.

Azoknak a márkáknak, amelyek egy korábbi ciklusban már sikeresen teljesítették a folyamatot, az újraértékelési folyamat lehetőséget ad arra, hogy ismét minősíttessék magukat, és egy csillagot szerezzenek a védjegyükre.

Reméljük, az idei évben is számos márka bizonyítja független és transzparens eljárásunkon keresztül, hogy az ökológiai fenntarthatóság kritériumai szerint működik, és válik büszke tulajdonosává a GREEN BRANDS védjegyének.